Big_loader_ajax

TOP 09: Vysvědčení pro europoslance. Jakou známku si zaslouží?

12.07.2015

V českých školách je vysvědčení už rozdané a my jsme se rozhodli, že svůj první rok v Bruselu a ve Štrasburku zhodnotí také naši europoslanci.
Víte, čím se europoslanci zabývali, co navrhli a co se jim povedlo? Můžete se podívat v naší Inventuře.

“Za rok od voleb jsme v Evropském parlamentu přijali rozhodnutí, která ovlivňují životy milionů lidí v celé Evropské unii. Od bankovních služeb, přes biopaliva, až po obchodní dohody. To vše se občanů Evropské unie v různé míře dotýká,“ představuje svou práci Luděk Niedermayer, který je už rok předsedou České národní delegace ve frakci Evropské lidové strany (EPP). Víte, že pomohl například k plánovanému zrušení roamingových poplatků?

Stanislav Polčák prosazuje například omezení vlivu ruských bank na financování evropských politických stran. “Chceme, aby se zakázaly transfery peněz z Ruské federace pro národní politické strany,“ uvádí Stanislav Polčák.

Jako dlouholetý bojovník za lidská práva v Evropě i ve světě považuje Jaromír Štětina za jeden z největších úspěchů to, že Evropský parlament necouvl v posuzování ruské agrese vůči Ukrajině. “Nikdo ho nepřinutil k tomu, aby byly sníženy sankce, a myslím si, že jsme k tomu přispěli i my,“ hodnotí Jaromír Štětina.

Víte, co prosadil, řešil a jak se dívá na svůj rok v EP Jiří Pospíšil? Například chce změnit pravidla pro mobilní operátory v Česku, kteří vám dnes mohou měnit smlouvu, aniž byste od ní mohli odstoupit. “Je to v rozporu s evropskou směrnicí o veřejných službách. Nežaluji na Českou republiku, ale chráním zájmy občanů České republiky,“ vysvětluje Jiří Pospíšil.

Více se dočtete v Inventuře práce europoslanců. Děkujeme, že se zajímáte!
Zdroj : parlamentnilisty.cz