Big_loader_ajax

Předseda EP zahájí ve Štrasburku výstavu k výročí vzniku ČSR

23.10.2018

V prostorách Evropského parlamentu bude dnes zahájena výstava věnovaná 100. výročí vzniku Československa. V rámci programu plenárního zasedání pak čeká europoslance rozprava o několika problémech spojených se sociálními sítěmi nebo o zabití saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího.
Na vernisáži výstavy promluví předseda Evropského parlamentu Antonio Tajani, čeští europoslanci Luděk Niedermayer (TOP 09) a Michaela Šojdrová (KDU-ČSL), dále pak Ivan Štefanec, který vede slovenskou delegaci v největší europarlamentní frakci Evropská lidová strana. 
 
Na plénu dnes program začne diskusí o reakci EU na skandál kolem poradenské firmy Cambridge Analytica či na nedávný hackerský útok, při němž byly odcizeny údaje o 29 milionech uživatelů facebooku. Rozprava předchází čtvrtečnímu hlasování o návrhu usnesení, který volá mimo jiné po auditu zabezpečení osobních informací na facebooku unijními orgány a po krocích proti nekalému politickému marketingu na sociálních sítích. Zúčastní se jí i komisařka pro spravedlnost a ochranu spotřebitelů Věra Jourová. 

Na odpolední debatě o zabití saúdskoarabského novináře Chášukdžího na konzulátu v Istanbulu zastoupí Evropskou komisi šéfka unijní diplomacie Federica Mogheriniová. 
 
Původní článek si můžete přečíst zde
Zdroj : euroskop.cz