Big_loader_ajax

Niedermayer se stane členem TOP 09

04.11.2017

"Můžu přinést zkušenost z fungování v Evropském parlamentu, kde strana lidová, Starostové a my jsme ve společném klubu, což znamená, že máme podstatně větší vliv na fungování Evropské lidové strany," říká Luděk Niedermayer.
Roman FOJTA, moderátor
--------------------
Europoslanec Luděk Niedermayer se stane členem TOP 09, za kterou v Evropském parlamentu dosud působil jako nestraník. Oznámil to na jednání pražské buňky strany, která vybírá delegáty na celostátní sněm. Ten se má konat na konci listopadu a mimo jiné se na něm bude volit nové vedení. Jednání pražské TOP 09 sleduje kolegyně Klára Bazalová. Kláro, dobré poledne. Jak se Luděk Niedermayerstaví ke spekulacím, že právě on by mohl být kandidátem na nového předsedu?

Klára BAZALOVÁ, redaktorka ČT
--------------------
Hezký den. Já jsem s Luďkem Niedermayerem mluvila ještě před zahájením sněmu. On na toto téma nechtěl být příliš konkrétní. Jediné, co mi řekl, že TOP 09 ke silná strana a svého kandidáta na post předsedy by měla hledat uvnitř. Teď se samozřejmě situace výrazně mění, když ohlásil vstup do strany. My jsme po tom jeho proslovu s ním ještě neměli možnost mluvit samozřejmě se ho na to budeme ptát. Luděk Niedermayer mi taky řekl, že dnes by chtěl mluvit hlavně o tom, jak začít proces sjednocování stran s podobnými politickými názory. A co on sám by mohl TOP 09 přinést, si teď poslechněte.

Luděk NIEDERMAYER, europoslanec /nestr. za TOP 09/
--------------------
Můžu tam přinést tu zkušenost z fungování v Evropském parlamentu, kde strana lidová, Starostové a my jsme ve společném klubu, což znamená, že máme podstatně větší vliv na fungování Evropské lidové strany. A já jsem nezaznamenal během těch let nějaké potíže, které by naznačovaly, že tento příklad není možné oživit i v České republice.

Klára BAZALOVÁ, redaktorka ČT
--------------------
Současná místopředsedkyně Markéta Pekarová Adamová potvrdila, že se bude ucházet o post první místopředsedkyně. Ta nominace do nejužšího vedení strany bude ale pravděpodobně probíhat až po obědě. A my ji samozřejmě nadále budeme sledovat.
Zdroj : ČT 24