Big_loader_ajax

Niedermayer otevřeně: Zeman manipuluje, mystifikuje a lže

24.01.2018

Praha - Podle europoslance a člena TOP 09 Luďka Niedermayera si chce Miloš Zeman udržet pozici hlavy státu za každou cenu. V svých projevech k tomu využívá mystifikaci, manipulaci a lež.

Luděk Niedermayer se na svém facebookovém profilu zaměřil na tři body, na kterých chtěl vysvětlit, v čem se Miloš Zeman plete a které s kompetencemi prezidenta České republiky moc nesouvisí. Jako první zmínil kouření v restauracích či hospodách. Zákony schvaluje totiž parlament. Prezident může v ojedinělých případech zákon vetovat, ale pokud nadpoloviční většina všech poslanců veto přehlasuje, nemá hlava státu na výběr a zákon vejde v platnost. "Pan president se jistě chtěl připomenout své zakouřené hospůdce a jejím hostům – voličům, ale fakticky toto téma nedává smysl (což měl mimochodem moderátor rozbouřenému publiku jasně sdělit)," uvedl europoslanec s narážkou na moderátora pořadu Karla Voříška.

Nebyla by to správná debata, kdyby se neprobírala migrační krize. Podle člena TOP 09 se prezident dopustil několika "faulů". "Pokud po desítkách let v politice neví, že právní akty, jako by bylo nové nařízení o Dublinu, on "nepodepisuje" (pokud ho členské země a parlament schválí požadovanou většinou, tak platí), říká to něco o jeho kompetenci. Před voliči také úzkostlivě tají, že bez ohledu na to, zda kvóty platí nebo ne, o tom, kdo u nás dostane azyl, rozhodujeme vždy my sami dle našich platných zákonů," upozorňuje europoslanec, který připomněl, že to byla vláda Miloše Zemana, která v roce 2001 čelila největšímu náporu žadatelů o azyl. Tehdy se jednalo o osmnáct tisíc žadatelů, ale politici z toho žádnou kauzu nedělali. 

Původní článek si můžete přečíst zde

Zdroj : EuroZprávy.cz