Big_loader_ajax

Europoslanci EPP jednají v Praze

10.12.2015

Úlohy hostitelů zasedání se ujmou členové širšího vedení frakce z Česka lidovci Pavel Svoboda a Michaela Šojdrová a Luděk Niedermayer zvolený za TOP 09.
Více než padesát europoslanců z širšího vedení Evropské lidové strany bude ve čtvrtek a v pátek diskutovat o vývoji EU. Části programu v hotelu Intercontinental se zúčastní český vicepremiér a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek, který nově vede TOP 09.
Europoslanci se budou zabývat požadavky na reformu Evropské unie, které na začátku listopadu oznámil britský premiér David Cameron. Londýn chce například omezit svobodný pohyb osob a sociální dávky pro občany unie přicházející do Británie. Cílem setkání europoslanců je mimo jiné dostat evropská témata také do české politiky.

Úlohy hostitelů zasedání se ujmou členové širšího vedení frakce z Česka lidovci Pavel Svoboda a Michaela Šojdrová a Luděk Niedermayer zvolený za TOP 09.

Do debaty o budoucnosti unie se v pátek vedle europoslanců zapojí také místopředsedkyně Evropské komise Kristalina Georgievová odpovědná za rozpočet nebo eurokomisaři Tibor Navracsics a Christos Stylianides. Účast přislíbili také německý ministr financí Wolfgang Schäuble a bývalý prezident Evropské centrální banky Jean-Claude Trichet.
 
 
Zdroj : euroskop.cz