Big_loader_ajax

Co se dá čekat od druhého funkčního období prezidenta Zemana?

08.03.2018

Miloš Zeman skládá prezidentský slib a zahajuje své druhé (a poslední) funkční období na Pražském hradě. Dá se očekávat nějaká změna v tom, jak svou roli hlavy státu naplňuje? Může skutečnost, že se již nebude ucházet o hlasy voličů, nějak změnit jeho přístup?
Luděk Niedermayer
Nečekám nic donrého. Dnešek to potvrdil.
 
Radkin Honzák
Co čekat? Nic dobrého, předvádění na způsob Caliguly - jen s postupující deteriorací. Bůh nám pomáhej!

Edvard Outrata
Zeman bude zkoušet,kam až může zajít,kam mu to systém dovolí.Brzy se asi rozkmotří s Babišem.Doufám,že náš systém brzd a protiváh bude fungovat a nedovolí,aby se republice skutečně ublížilo.Potřebovalo by to neokoukaného schopného opozičního politika

Dušan Tříska
Citelné přiostření toho, co jsme sledovali v období prvním.

Helena Illnerová
Pan Miloš Zeman se již nezmění. Potáhne zemi morálně dolů, k Rusku a Číně, bude bojovat proti nezávislým veřejnoprávním mediím. Nesmíme se dát a věřit nepravdivým zprávám na internetu, ale musíme nadále vyznávat slušnost, čestnost a férovost

Daniel Kvasnička
Bude to vláda nemocného muže. Copak, pokud je při smyslech, víme, že bude jízlivá, mstivá, populistická a útočná - jako dosud. Ale pořád originální. Horší by bylo, kdyby už to nebyl pan Zeman schopen ustát, ale jeho jménem vládl někdo jiný...

Jan Urban
Jiří Gruša kdysi nazval Pražský hrad "sídlem českého žvástu". Chřadnoucí stařec bude spěchat, hnán nenávistí ke všemu živému a nezávislému. Natož evropskému nebo českému. Zbývá lítost.

Markéta Hejkalová
Těžko být optimistkou, když už samotné pozvánky na inauguraci vyvolávají kontroverze. O závažnějších věcech, jako je neomezená lhůta pro vládu bez důvěry, radši nemluvit.

Ivan Štampach
Z přinejmenším psychologicky významné pozice na Hradě se bude posilovat asociální, xenofóbní, nacionalistické, uzavřené, autoritářské, konzervativní, protievropské a protizápadní pojetí politiky.

Marek Vácha
Nic. Posun naší země politicky doleva a morálně dolů. Orientace na Rusko a Čínu, doma obvyklé nenávistné vulgarity.

Iva Pekárková
Doufejme, že tohle funkční období bude klidnější a pan prezident ho stráví mlčky, odpočinkem.

František Fuka
Zatím to Zemanovi všechno vychází dobře, takže bych žádnou změnu neočekával...

Michal Berg
Změnu nečekám. Další roky bude Zeman prorážet dno politické kultury u nás a jeho nohsledi budou stále intenzivněji pracovat ve prospěch ruských zájmů.
 
Původní článek si  můžete přečíst zde
Autor článku : Libor Stejskal
Zdroj : iHNed.cz