Big_loader_ajax

Emma Barickmanová

Očekávání od Stáže
Na stáž jsem se moc těšila. Doufala jsem, že lépe porozumím tomu, jak funguje Parlament a na vlastní kůži pocítím jaké to je být součástí této důležité instituce. Také jsem se těšila na to, že se budu moct soustředit na témata která jsou mi blízká a učit se o nich.
Přínos Stáže
Stáž byla pro mě úžasnou zkušeností – naučila jsem se, jak efektivně spolupracovat na projektech se svými spolu-stážisty a rozšířila si obzory v mnoha oborech. Překvapilo mě, že se k nám všichni v Parlamentu chovali s respektem a brali nás vážně. Tak trošku jsem očekávala, že se s námi nebude nikdo bavit, protože jsme „jen stážisti“.
Emma_barickmanova
Absolventka Biskupského Gymnázia v Brně

Během naší stáže se zrovna konaly hearingy kandidátů do Evropského Parlamentu, takže to bylo jedním z našich hlavních témat. Na první hearing Maroše Šefčoviče jsme se ještě dostali, ostatní hearingy, kterých jsme se zúčastnili jsme už sledovali z vedlejší místnosti s přímým přenosem. Toto politické klání mezi kandidáty na komisaře a parlamentem bylo velice zajímavé, a mojí nejoblíbenější částí bylo poté reportovat panu poslanci a diskutovat s ním výkon kandidátů při slyšeních.

Jinak byly naše úkoly různé. Já jsem se věnovala tématům od legislativy proti praní špinavých peněz až po počítání ekologické stopy vánočních stromků. Rozhodně jsme se nenudili!  Velikou poctou bylo, když jsme se mohli zúčastnit setkání pana poslance s experty z různých oborů. Bylo úžasné, že díky práci pro pana poslance jsem byla zasvěcena do problematiky a mohla rozumět konverzaci v níž bych se jen o pár měsíců zpět úplně ztrácela.

Před stáží jsem se bála, že nebudu ostatním stážistům stačit, protože jsem byla čerstvou absolventkou gymnázia, bez valných zkušeností v politice. Po prvních pár dnech jsem však byla překvapená, že moje obavy byly neopodstatněné. Pan poslanec nám dal možnost věnovat se tématice, která nás doopravdy zajímala a jeho tým nám byl vždycky ochotný pomoct.

Publikované články

Výstava Renovate Europe