Big_loader_ajax

Aneta Sklenářová

Očekávání od Stáže
Přínos Stáže
Tuhle životní zkušenost bych doporučila každému. Posune Vás to jak profesně, tak i ve vašem osobním životě a nikdy nebudete litovat. A vyberte si kancelář Luďka Niedermayera! Je tam skvělá atmosféra, a co víc, učíte se od těch nejlepších.
53692805_2306172032932173_8316554172648390656_n
Absolventka oboru sociologie na ZČU v Plzni, původem z Tachova, žije v Plzni

Stáž jsem získala v roce 2017, ale do Bruselu jsem přijela v lednu 2018 a byla to jedna z nejlepších věcí, která mě v životě potkala!

Jet do Bruselu na stáž v lednu? Bylo to skvělé! Celý Evropský parlament se po vánočních prázdninách teprve probouzel a já toho využila! Hned první den v Bruselu jsem se seznámila s Janou, absolventkou stáže u Luďka Niedermayera a od toho okamžiku jsme se už nikdy nerozdělily. Vytvořily jsme si své holčičí seznamy kaváren a míst v Bruselu, které musíme navštívit a zážitků, které chceme prožít a celé hodiny jsme se jen procházely městem a poznávaly náš dočasný domov.  

Jak nádherné bylo první setkání s Janou, stejně nádherné bylo seznámení se s Evropským parlamentem a celou kanceláří Luďka Nidermayera. Atmosféra v týmu byla skvělá! Lidé, kteří jsou součástí tohoto týmu, jsou jedni z nejinspirativnějších lidí, jaké jsem ve svém životě poznala. Přijali nás jako své pomocníky s velkým respektem, byly nám skvělými přáteli a dali nám to nejcennější, obrovskou životní příležitost a já jím tímto děkuji!

V rámci naší odborné praxe jsme vždy soustředily na to, abychom odvedly dobrou práci v oblastech, které se týkaly přímo kanceláře Luďka Niedermayera. Během stáže jsme se však mohly věnovat také tomu, co nás zajímá a čemu se chcete věnovat dále ve svém profesním životě, já jsem se věnovala migraci a obraně.  Naše stáž byla tedy poměrně flexibilní a záleželo pouze na nás, jak s celou příležitostí naložíme. Nemálo hodin jsme s Janou a stážistkou Bárou strávily v kavárně, kde jsme si povídaly o tom, co jsme se na výborech a schůzích dozvěděly nebo jen pily kávu a pracovaly na našich společných článcích, které jsme pro veřejnost na webových stránkách kanceláře publikovaly. 

Stáž v Bruselu pro mě byla přínosem nejen profesně. Získala jsem velkou důvěru v sebe sama. Vystoupila jsem lednového rána  na autobusovém nádraží v Bruselu s kufrem, který byl neuvěřitelně těžký a myslela jsem si, že to nikdy nemůžu zvládnout a dokázala jsem to! Získala jsem skvělé přátele na celý život, které bych normálně nikdy nepotkala a tak silné přátelství si nikdy neutvořila. Pochopila jsem, jak Evropský parlament funguje, co je Evropská unie, jaká je má pozice v ní a jak si jí musíme hýčkat. A když jsem dokončila stáž v Bruselu, tak sem jela dál! Jela jsem do Antverp, gentru, Brugg projela celou Francii, rozloučila se se Štrasburkem a páni, byli to ty nejlepší dva měsíce!

Publikované články

Chce EU zakázat brusinky?

Dezinterpretace novoročního projevu prezidenta Emmanuela Macrona

Zásady Evropského pilíře sociálních práv