Big_loader_ajax

CODER DOJO

CoderDojo je bezplatná síť klubů programování pro děti od 7-17 let, které vedou dobrovolníci. V České republice nyní aktivně funguje okolo 10 klubů. Umíte IT a chcete své znalosti předat dál? Přidejte se do skvělé party dobrovolníku a založte si vlastní klub programování!
 
CodeLuděk Niedermayer at CoderDojo event in the European ParliamentrDojo je celosvětové hnutí založené na programovacích klubech pro mladé. V těchto klubech se děti a mladí lidé učí za pomocí mentorů vzdělaných v oblasti IT, jak například postavit webové stránky, vytvořit mobilní aplikaci, ovládat robota nebo naprogramovat počítačovou hru. Jako bonus získávají schopnost spolupráce a sociální interakce.

Program CoderDojo vznikl v roce 2011 ve městě Cork v Irsku a měl takový ohlas, že se okamžitě dostal i do Severní Ameriky a zbytku Evropy. Dnes existují CoderDojo kluby ve více než 100 zemích po celém světě.  V České republice nyní funguje 10 bezplatných klubů, které vedou dobrovolníci. Kluby jsou pro děti od 7 do 17 let a jsou vždy zdarma. Kromě pravidelných schůzek, se děti (v dojo "jazyce" se jim říká nindži) účastní různých IT soutěží, jezdí na výstavy a různé IT akce. České CoderDojo již uspořádalo několik setkání nindžů a dobrovolníků - DojoConů a minulý rok uspořádalo online exhibici IT projektů mladých inovátorů - Coolest Projects Česko.
 
Luděk Niedermayer at CoderDojo Event in the European Parliament

Luděk Niedermayer přivedl myšlenku CoderDojo do České republiky v roce 2017 a stal se ambasadorem projektu. 

Luděk Niedermayer in the European Parliament at CoderDojo Event

 

Více informací naleznete na webových stránkách projektu CoderDojo Česká republika CoderDojo Foundation. Najdete nás také na Facebooku a Twitteru

 

 

 

 

 

Nepřidáte se ke skvělé partě dobrovolníků? Chtěli byste se o projektu dozvědět více? Kontaktujte koordinátorku na kontakt.cz@coderdojo.com.