Big_loader_ajax

Pozvánka k debatě: Klima jako úkol

20.09.2023

Rád bych vás pozval na debatu „Klima jako úkol: Jak o klimatických změnách mluvit a jak se na ně připravit“, která se uskuteční 21. září 2023 v 18 hodin v prostoru Sněmovní 7 na Praze 1.

Mé pozvání přijal přední český ekolog prof. Bedřich Moldan, výzkumnice v Ústavu výzkumu globální změny AV ČR Zuzana V. Harmáčková, expert na inovativní vzdělávání Bob Kartous a v neposlední řadě zpěvák a herec Tomáš Klus.

Jak napovídá téma debaty "Klima jako úkol", mluvit se bude o změně klimatu, a to zejména perspektivou naší budoucnosti. Tu pro mě reprezentují děti a mladí lidé. Oni možná dnes lépe než my starší vědí a vnímají, co klimatická krize znamená. Jsou to oni, kdo mají obavy, v jakém světě budou muset za pár let žít.

Jak máme s dětmi mluvit o tom, co se děje, bez toho, abychom v nich probouzeli strach? Jak vysvětlit mladým lidem, že se stále děje v boji s klimatem relativně málo? Co bychom měli akcentovat ve výchově a ve vzdělávání? A mohli bychom nějak lépe nastavit mezigenerační dialog? Přijďte se s námi o tom pobavit, osobně nebo online na mém facebooku.

Program debaty:

17:30 Registrace a welcome drink

18:00 Úvodní slovo – Luděk Niedermayer

18:10 Panelová debata - moderuje Jitka Nováčková
Diskutující:
prof. Bedřich Moldan – ekolog, Centrum pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy, Zuzana V. Harmáčková - výzkumnice v Ústavu výzkumu globální změny AV ČR, Bob Kartous - expert na inovativní vzdělávání, publicista, Tomáš Klus – zpěvák, herec

19:40 Prostor pro otázky (možná minikoncert, potvrdíme)

20:00 Neformální diskuze a lehké občerstvení

 

Váš Luděk Niederamyer

 

 

 

 

 

 

PS: Ještě jednou vše podstatné:

  • Hosté: prof. Bedřich Moldan, Zuzana V. Harmáčková, Bob Kartous, Tomáš Klus
  • Moderuje: Jitka Nováčková
  • Organizátor: Luděk Niedermayer, poslanec Evropského parlamentu
  • Kde: Sněmovní 7, Praha 1
  • Kdy: 21.9. 18 hodin
  • Registrujte se prosím do 20. 9. zde
Autor článku : Luděk Niedermayer