Big_loader_ajax

Europoslanec Niedermayer besedoval se studenty SOŠPO

04.05.2015

Na Střední odborné škole podnikání a obchodu v Prostějově přivítali poslance Evropského parlamentu Luďka Niedermayera, bývalého dlouholetého člena bankovní rady a viceguvernéra ČNB.

Na Střední odborné škole podnikání a obchodu v Prostějově přivítali poslance Evropského parlamentu Luďka Niedermayera, bývalého dlouholetého člena bankovní rady a viceguvernéra ČNB. „Jsme rádi, že nás navštívil a z pohledu voleného politika seznámil studenty s fungováním Evropského parlamentu, načež z druhého pohledu monetárního odborníka popsal bankovní systém i problematiku přijetí společné evropské měny,“ podotkl Václav Křupka, ředitel školy.

Po úvodní přednášce následovala diskuse se studenty, které nejvíce zajímaly názory poslance Niedermayera na fungování Evropské unie jako celku, přistoupení Turecka, zavedení eura nebo také problematika zahraniční politiky České republiky. „Beseda byla z mého pohledu velice zajímavá. Pan Niedermayer mne zaujal především tím, jak krásně se dokázal k jednotlivým dotazům vyjadřovat. Skutečně hovořil jako kniha,“ podotkl Petr Komárek, student druhého ročníku se zaměřením na Evropskou unii. „Domnívám se, že by se takto měl vyjadřovat každý politik,“ doplnil. 

SOŠPO je jedinou školou v České republice, která se ve svém vzdělávacím programu věnuje problematice Evropské unie. Studenti získají znalosti z problematiky mezinárodního obchodu, legislativy a podnikání v EU, eurosprávy a projektového managementu.

Autor článku : Petr Kozák
Zdroj : www.vecernikpv.cz