Big_loader_ajax

TOP 09 povede do eurovoleb Jiří Pospíšil

25.01.2019

Dnes odpoledne se sešel Výkonný výbor TOP 09, jehož členové rozhodli na základě krajských nominací o pořadí kandidátů za TOP 09 do voleb do Evropského parlamentu. Lídrem kandidátky byl zvolen předseda TOP 09 a europoslanec Jiří Pospíšil. Vyjednávací tým TOP 09 tak dostal jednoznačný mandát pro vyjednávání s potenciálními koaličními partnery o finální podobě společné kandidátky do Evropských voleb.

Dvojka kandidátky TOP 09 je europoslanec a bývalý dlouholetý viceguvernér ČNB Luděk Niedermayer. Na třetí místo strana nominovala Marka Ženíška, místopředsedu TOP 09 a výkonného ředitele TOPAZu. Čtvrté místo obsadila lékařka a bývalá poslankyně Gabriela Pecková.

Další pořadí kandidátů za TOP 09:

5. Vojtěch Vais

6. Jakub Hruška

7. Radovan Auer

8. Marek Polach

9. Lukáš Otys

10. Tomáš Ignác Fénix

11. Terezie Radoměřská

12. Radek Zapletal

13. Miroslav Patočka

14. Jan Schneider

„Naším cílem je být společně se STANem jasnou volbou pro proevropského voliče. Chceme jasně hájit naše prozápadní směřování. Chceme porazit hnutí ANO v evropských volbách. Nabídneme občanům zajímavý volební program, který bude nabízet řešení pro bezpečnost v Evropě, další rozvoj vnitřního evropského trhu, ale i témata související s ekologií, ochranou životního prostředí a klimatu,“ uvedl k eurovolbám Jiří Pospíšil, předseda TOP 09 a lídr kandidátky.

Z druhého místa kandidátky bude svůj mandát obhajovat Luděk Niedermayer: „Za úspěch v Evropském parlamentu považuji vytvoření a udržení společné české delegace v klubu Evropské lidové strany. Díky tomu se nám s kolegy daří skupinu silně ovlivňovat, jak u velkých věcí – typu postoje k Rusko-ukrajinské krizi, zvyšování bezpečnosti, obchodní dohody, brexitu, ale i u jednotlivých zákonů. Díky intenzivnímu tlaku europarlamentu se podařilo zavřít spoustu cest ke krácení i obcházení daní a z této agendy se stala jedna z hlavních ekonomických agend EU.“

Autor článku : Lenka Brandtová