Big_loader_ajax

TOP 09: Hvězdná tour ve Středočeském kraji

15.01.2019

Místní organizace TOP 09 ve Středočeském kraji spojily síly a zahajují edukativní projekt o Evropské unii. Obsah projektu vznikal za spolupráce s europoslancem Luďkem Niedermayerem.
Diskusními večery bude provádět Vojtěch Vais, právník, zakladatel středočeské mládeženické organizace Top tým a zastupitel Kosmonos. 
 
Celkem devět zastávek bude mít edukativní projekt s názvem “Hvězdná tour”, který si klade za cíl navázání dialogu o Evropské unii a osvětlení nejčastějších mýtů. Partnerem turné je europoslanec Luděk Niedermayer, který zdůrazňuje především pochopení fungování Unie: “Jako její členové spolurozhodujeme o tom, jak bude Evropská unie vypadat. Abychom v tomto uspěli, musíme chápat její fungování a naší roli v ní. Toto pochopení nám lépe umožní navrhovat změny a zaujímat postoje k tomu, co navrhují ostatní.” 

Průvodcem diskusních večerů bude kosmonoský zastupitel Vojtěch Vais, který v minulosti stál například u zrodu středočeské mládežnické organizace Top tým. K vytvoření konceptu projektu ho motivovala hlavně šířící se neobliba Evropské unie mezi českou veřejností. “Příčinu lze mimo jiné spatřovat v alibistickém shazování našich národních neúspěchů na “diktát Bruselu”. Evropská unie jsme však my, na každém jejím rozhodnutí se podílíme. Proto vznikl tento projekt, který si klade za cíl rozšířit povědomí občanů,” komentuje svou motivaci do projektu Vojtěch Vais. 

Hvězdná tour začíná 10. ledna od 18 hodin v Berouně, poté bude putovat krajem až do 14. března, kdy bude v Benešově zakončena. Na diskusních večerech jako hosté vystoupí i čelní představitelé TOP 09. 
 
Termíny Hvězdné tour (začátek vždy od 18 h): 
17. 1. Čelákovice - Irish Music Pub 
31. 1. Rakovník - Kavárna Petra 
7. 2. Černošice - KC MaNa 
14. 2. Mladá Boleslav - Restaurace Štěpánka 
21. 2. Příbram - Club No. 1 
28. 2. Úvaly - Hospoda Na dobrým místě 
7. 3. Český Brod - Pizzeria Malechov 
14. 3. Benešov - Švejk Restaurace U Zimů