Big_loader_ajax

Stíhání v kauze Čapí hnízdo zastaveno

13.09.2019

Editovaný přepis vystoupení Luďka Niedermayera v pořadu 90' ČT24.

Jiří VÁCLAVEK, moderátor
--------------------
Poslankyně ODS Miroslava Němcová, přeju hezký večer. První místopředsedkyně KDU-ČSL Šárka Jelínková, i vám hezký večer. A u telefonu europoslanec TOP 09 Luděk Niedermayer, dobrý večer. A tak též u telefonu Stanislav Polčák europoslanec Starostů a nezávislých, dobrý večer. Na úvod to možná anketní otázka pro vás pro všechny. To zastavení trestního stíhání premiéra Andreje Babiše a dalších obviněných v kauze Čapí hnízdo. Je to pro vás obrat postoje státního zástupce nebo státního zastupitelství o 180 stupňů, anebo je to o kontinuální vývoj to, co naznačoval už před rokem státní zástupce Šaroch, jak tvrdí Andrej Babiš nebo Jaroslav Faltýnek. Paní Němcová.

Miroslava NĚMCOVÁ, členka mandátového a imunitního výboru /ODS/
--------------------
Tak pro mě to bylo překvapení a hodnotila bych to jako obrat o 180 stupňů, a to zejména, protože pan státní zástupce Šaroch ještě před rokem odmítl a na žádost obviněných zastavit trestní stíhání. A teprve nedávno asi před dvěma týdny jsme se dozvěděli, že se změnil svůj právní názor a ta změna přišla v období posledních dvou, tří nebo čtyř měsíců, tedy poté co policie chtěla podat obžalobu, takže pro mě určitě to obrat o 180 stupňů a velmi překvapivý.

Jiří VÁCLAVEK, moderátor
--------------------
I přesto, že v odůvodnění zastavení trestního stíhání Jaroslava Faltýnka státní zástupce Šaroch už loni uváděl, že pokud policie nashromáždí další důkazy zastaví stíhání ostatních.

Miroslava NĚMCOVÁ, členka mandátového a imunitního výboru /ODS/
--------------------
No tak pan státní zástupce dozoruje tuto věc od samého počátku. Byl u toho, když 2× sněmovna vydávala Andreje Babiše k trestnímu stíhání. A podle mě to základní věc tedy, jestli byly nebo nebyly naplněny podmínky toho trestního stíhání, jestli Andrej Babiš vyvedl ze své velké firmy malou firmu a zase zpět po vyčerpání dotací a dotačních podmínek po pěti letech ji zpátky do holdingu vrátil, což se stalo v tomto případě, tak to přece musel být schopen posoudit teď. Proto jsem překvapená, že k tomuto závěru dochází až nyní trvám na tom, že ten obrat o 180 stupňů.

Jiří VÁCLAVEK, moderátor
--------------------
Paní Jelínková obrat o 180 stupňů, anebo už naznačoval nejdříve naznačovaný vývoj, který naznačoval státní zástupce Šaroch, kontinuita.

Šárka JELÍNKOVÁ, 1. místopředsedkyně strany /KDU-ČSL/
--------------------
Určitě už ten vývoj trošku byl cítit před tím rokem to z toho vyjádření, ale i přesto si myslím, že po čtyřech letech, aby přišel státní zástupce s tím výsledkem, že teda stíhání bude zastaveno, že 4 roky se čekalo na tento výsledek, kdy si myslím, že opravdu i takhle vždycky, když se na to člověk podívá selským rozumem, že to co už říkala paní Němcová, že byl vyveden podnik malý z velkého, aby mohli čerpat dotace a potom zase znovu byl součástí velkého koncernu, tak to budí samozřejmě pořád nějaké otazníky a zůstává potom taková pachuť.

Jiří VÁCLAVEK, moderátor
--------------------
Pane poslanče europoslanče Polčáku, jak to vnímáte vy? Cítíte tam obrat nebo připustíte, že ty náznaky, že by celá trestní stíhání mohlo skončit zastavením byly už dřívějšího data.

Stanislav POLČÁK, europoslanec /STAN/
--------------------
Já možná jako právník by měl volit jaksi mírnější slova, ale pro mě to skutečně absurdní a nepřijatelné, protože zde jde o interpretaci pravidel Evropské unie, což je vlastně základní podmínka pro zahájení jakéhokoliv trestního stíhání. Tu interpretaci si dozorový státní zástupce musel provést na svém začátku a je naprosto nesmyslné, je to opravdu absurdní, aby až na konci řekl, že není vlastně splněna základní podmínka interpretace rozsahu o použitelnosti těch evropských pravidel. To znamená, jak vlastně teda ten podnik to byl a jestliže státní zástupce jakožto dozorový, má paní Němcová naprosto pravdu, vlastně v rámci dozorování případu řekne na konci celého případu, kdy už policie podala návrh na obžalobu, že vlastně ani to trestní stíhání být zahajováno nemělo, tak to je absurdní divadlo možná z nějakého Kafkova zámku. Prostě pro mě je to nepřijatelné a hlavně to ukazuje, že evropská pravidla mohou skutečně na národní úrovni dost razantně ohýbána a vyvolá to byly závažné otázky na Evropskou Unii.

Jiří VÁCLAVEK, moderátor
--------------------
Z vašeho pohledu pane Polčáku tady to zdůvodnění toho usnesení o zastavení trestního stíhání není přesvědčivá? Například tady to, že studiem evropských předpisů došel státní zástupce k závěru, že farma Čapí hnízdo splňovala ta kritéria pro malý a střední podnik.

Stanislav POLČÁK, europoslanec /STAN/
--------------------
No tak já myslím, že paní Němcová řekla jasně. Prostě účelově malý zavedený podnik byl vyveden z velkého, aby splňoval podmínky dotace. Tento/nesrozumitelné/ detekci účelovosti toho jednání provedl evropský vyšetřující orgán OLAF a my na národní úrovni vlastně řekneme, že všechno bylo v pořádku. Mě to přijde skutečné výsměch vůči těm evropským pravidlům a vůči tomu evropskému vyšetřování, které bylo předvedeno s velkou pečlivostí.

Jiří VÁCLAVEK, moderátor
--------------------
A pane europoslanče Niedermayere obrat o 180 stupňů, anebo kontinuita názorů státního zástupce.

Luděk NIEDERMAYER, europoslanec /TOP 09/
--------------------
No já nejsem právník já se na to dívám spíš ekonomicky, čili tu právní rovinu bych nerad komentoval. Ano do určité míry té asi překvapení, protože pokud policie, státní zastupitelství věnovalo takovou energii, neskutečné množství práce a peněz na to, aby v té kauze pokračovala, tak teďka jsme se vlastně opravdu dostali do bodu kdy, kdy se zdá, že rozhodnutí aspoň podle té komunikace, kterou jsem slyšel stojí opravdu velmi jednoduchém předpokladu, že Čapí hnízdo splňoval podmínky malého a středního podniku, což je věc, kterou opravdu na to třeba zkoumat 4 roky. A z toho ekonomického hlediska, jestli toto je pohled na testování toho, zdali žadatel malý a střední podnik a takto k tomu budou naše orgány přistupovat, tak ta podmínka absolutně ztrácí smysl, protože to znamená, že vlastně jakýkoliv miliardář nebo podnik s miliardovým obratem jenom trošinku zašmodrchá vlastnictví a dostane se k dotacím určeným pro malé a střední firmy, a to by byl opravdu z hlediska ekonomického, hlediska rozvoje naší společnosti absurdní výsledek. Čili mám pocit, že o tomto se budeme muset, doufám, že se o tom budeme v následujících týdnech a měsících bavit, protože tohle ekonomického hlediska, úplně pomíjím teď, takže součástí té kauzy je pan premiér, toto by bylo z ekonomického hlediskaabsolutně absurdní.

Jiří VÁCLAVEK, moderátor
--------------------
Dobrá, když jsme u toho ekonomického hlediska, pane europoslanče Niedermayere, klíčovým momentem toho zdůvodnění, proč tedy farma Čapí hnízdo podle státního zastupitelství a státního zástupce je malým a středním podnikem a nejsou tam žádné pochybnosti, navzdory tomu personálnímu propojení je to, že Čapí hnízdo a Agrofert si vzájemně nekonkurují nebo nekonkurovaly a současně také nebyly zjištěné žádné vazby mezi těmito subjekty, nekonkurovali a nesjednocovali svoji činnost z ekonomického hlediska. Dává to smysl je tady velká firma. Založená malá firma. A zásadní argument, že si nekonkurují a nesjednocují činnost. Dává vám to smysl?

Luděk NIEDERMAYER, europoslanec /TOP 09/
--------------------
No já jsem četl tu příručku, která k tomu pochází z Bruselu opravdu toto je jako jedna z těch interpretací, že toto je ten test toho, že něco je malá a střední firma, ale třeba na začátku toho dokumentu také stojí to, že je relevantní, jestli třeba ta firma nemá snadný přístup k financím. Ale já se hlavně na tu konstrukci Čapího hnízda dívám tak, že to Čapí hnízdo vlastně nebyl podnik, protože z ekonomického hlediska to bylo absolutně neživotaschopný. Připomeňme si jenom to, že když farma Čapí hnízdo žádala o úvěr banku, tak toho bylo dosaženo pouze tím, že to ručil Agrofert. To znamená Agrofert jednoznačně se spojil s tou firmou Čapí hnízdo a v tom dokumentu, který unikl, který já předpokládám, že je pravý, protože nebyly zpochybněny dokonce uvedeno, že pan Andrej Babiš o ten projekt velmi stojí. Takže to je ten začátek a ten konec je, protože finančně se ukázat firma neudržitelná a nakonec byla finančně zachránila tou operací kterou, poté co ji nevyšetřil finanční ředitelství, tak doufám že nyní šetří policie, a to tak že firmy holdingu převedli do firmy Čapí hnízdo tuším téměř čtvrt miliardy korun na údajné provedení reklamy, aby vlastně ta firma byla schopna splatit úvěr. Čili já vůbec si kladu otázku na začátku, jestli to opravdu je podnik, protože cílem podniku je aby dělal nějakou ekonomickou aktivitu, podnikal a vytvářel zisk a mám pocit, že toto nebylo možné.

Jiří VÁCLAVEK, moderátor
--------------------
A to jsou mimochodem další kauzy, které pane europoslanče budeme ještě zmiňovat.

Luděk NIEDERMAYER, europoslanec /TOP 09/
--------------------
Jenom chci říct, že z mého pohledu to nebyl vlastně z ekonomického smyslu podnik, protože to nebyla životaschopná.

Jiří VÁCLAVEK, moderátor
--------------------
Děkuju za tu poznámku paní poslankyni Němcová máte v tuto chvíli v kontextu, kdy se v tuzemsku rozhoduje o budoucím nastavení parametrů funkčního období a vedoucí státních zástupců, kde se diskutuje, jak dlouhou v čele státní zastupitelství budou současní funkcionáři. Máte důvěru v nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, že celou tu záležitost, zákonnost toho rozhodnutí Městského státního zastupitelství v Praze posoudí bez nějakých tlaků nestranně nezávisle.

Miroslava NĚMCOVÁ, členka mandátového a imunitního výboru /ODS/
--------------------
Tuto důvěru v nejvyššího státního zástupce já mám. Připomenu v této souvislosti to, že to nebyla opozice nebo jsem to nebyla já, kdo zpochybňoval dosavadní průběh celého toho vyšetřování. Byl to naopak Andrej Babiš a řada členů hnutí ANO, kteří mluvili neustále o kampani, účelovkách, o justiční mafii. To jsme slyšeli celé 4 roky celou tu dobu, kdy tahle ta kauza je vyšetřována. A ještě tady jsme možná nezmínili jednu důležitou okolnost, že vedle těch prověrek, které konal dozorující státní zástupce Jaroslav Šaroch na způsob, jakým postupuje policie, tak také tady byly dohledové prověrky nebo dohledová prověrka Lenky Bradáčové tedy jeho nadřízené, která nezpochybnila důvodnost toho toho vyšetřování. Ta zpochybnila pouze ty průtahy, které byly dány i ze strany zejména nebo pouze ze strany těch obvinění, kteří odmítali s policií spolupracovat, nedodávali potřebné materiály, například zápisy z těch valných hromad a podobně, nepodařilo se alespoň z veřejných zdrojů co vím, nepodařilo se dostat k výslechu Moniku Babišovou, která jinak jezdí na všechny zahraniční cesty s premiérem, ale z těch z těch vyšetřování se omlouvala. Syn Andrej Babiše byl těsně před dokončením obvinění unesen na Ruskem okupovaný Krym. Přece tohle jsou všechno tak zvláštní okolnosti, že budí mimořádné pochybnosti o tom, co v tomto případu se všechno stalo. Andrej Babiš, bude to rok 17. listopadu, v noci tajně šel dát květiny na Národní třídu a hned pod odjel se svým synem do Švýcarska si zahrát šachy. A od té doby těžce nemocného syna nenavštívil. A mě to připadá, že se s námi někdo tady hraje, ale opravdu podivný spektákl. Jsem z toho naprosto znechucená z toho, co se děje.

Jiří VÁCLAVEK, moderátor
--------------------
Teď poslankyně dodejme tady jenom pro úplnost i samotný státní zástupce se staví tak trochu rezervovaně k tomu propojování té krymské eskapády syna premiéra Babiše a celé kauzy Čapí hnízdo. Paní místopředsedkyně Jelínková, když budeme posuzovat nezávislost a nestrannost rozhodování státních zástupců v kauze Čapí hnízdo. Vyvstávají vám v souvislosti s tím verdiktem, s tím usnesením nějaké otazníky nebo v tomto směru je z vašeho pohledu všechno v pořádku.

Šárka JELÍNKOVÁ, 1. místopředsedkyně strany /KDU-ČSL/
--------------------
Samozřejmě, že státní zástupci nejsou vůbec v jednoduché situaci. Oni dneska rozhodují o premiérovi této republiky, oni nerozhodují o každém vozovkách běžném občanovi. A i když známe všichni psychologii tak, kdyby jako nechtěli tak podvědomě člověk ví o kom rozhoduje a může to ovlivnit to jeho rozhodování. Takže já jim to vůbec nezávidím,to neznamená, že nevěřím v jejich nezávislost i justice, tak jak už tady zaznělo, tady nezávislost justice zpochybňovali jiní, ne my. My pořád jako KDU-ČSL tradičně říkáme, že věříme, že žijeme v právním státě, že justici máme nezávislou. Ale není to jednoduché, kdyby byl pan premiér chlap a odstoupil a nechal se vyšetřovat jako osoba Andreje Babiše a popřípadě, že by byl zbaven, tady tohoto trestního stíhání zase se do politiky očistil vrátil to si myslím, že by bylo rovný a férový přístup.

Jiří VÁCLAVEK, moderátor
--------------------
A pak připomenout, že trestní stíhání v kauze padesátimilionové dotace, je tady v tuto chvíli zastavená pravomocně. Zatím se to ale netýká premiérova syna, jehož případ policie vyšetřuje odděleně. V souvislosti s Čapím hnízdem se ale objevilo a už to bylo taky zmíněno, i další podezření policie se totiž zajímá o sta milionové částky, které farmě platil Agrofert za reklamu. Podle serveru irozhlas.cz ve skutečnosti mohl holdingu pomáhat ke krácení daně. Na konci května také do Česka dorazily 2 předběžné audity Evropské komise. Píše se v nich o údajném střetu zájmů premiéra, a to prý kvůli přetrvávajícím vazbám na jeho bývalé podniky. Andrej Babiš veškerá obvinění odmítá, podle něj nehrozí, že by Česká republika musela vracet některé dotace. Na oba dokumenty mají odpovědět místní úřady. Teprve potom z unie dorazí finální verze. Ministerstvo pro místní rozvoj odpověď odeslalo na konci srpna, resort zemědělství má poslat na začátku příštího týdne.

Miroslav TOMAN, ministr zemědělství /nestr. za ČSSD/
--------------------
Příští týden odešleme do Bruselu naše odpověď, to znamená naši pozici. My máme dojednány konzultace nebo státním /nesrozumitelné/ byli dojednány konzultace na leden. A je to, že v kompetenci státního zemědělského /nesrozumitelné/ fondu a řídícího orgánu.

reportérka
--------------------
Takže nejdříve v lednu asi, tedy. Až v příštím roce budou výsledky.

Miroslav TOMAN, ministr zemědělství /nestr. za ČSSD/
--------------------
Uvidíme, jak bude reagovat komise.

Jiří VÁCLAVEK, moderátor
--------------------
Pane poslanče Polčáku kauza Čapí hnízdo v tuto chvíli končí zastavením stíhání premiéra Andreje Babiše. Nemůže to podobně dopadnout i v tom případě auditů Evropské komise? Nemůže se nakonec na podzim stát, že Evropská komise navzdory obecnému očekávání přijde se závěrem, že žádný střet zájmů není.

Stanislav POLČÁK, europoslanec /STAN/
--------------------
Já bych chtěl tu otázku rozjet do dvou rovin. Za prvé a chci říci, že ty audity se týkaly dvou problémů. Nenárokových dotací to znamená těch evropských strukturálních investičních fondů, a právě tam spadá kauza Čapí hnízdo, byť následně byla teda vyřazena nahrazena jiným, ale uvědomme si prosím, způsobem kauzu trochu vracím, že to bylo použití evropských peněz nenárokově, to znamená pan Babiš ani ta firma na ni neměla nárok mohla splnit určité podmínky. A pokud získala firma Čapí hnízdo, tak už jiná firma tyto peníze získat nemohla a ani nezískala. Ona potom teda získala tu dodatečnou machinací vlastně ten projekt byl celý vyňat, ale já chci upozornit na to, že pokud tuto dotaci evropskou získal v dané době firma Čapí hnízdo, já si myslím, že to byl majetek pana Babiše, tak nikdo jiný už prostě těch 50 milionu získat nemohl. A druhá rovina evropský auditní se týká nárokových dotací, které jdou i skrze právě zemědělský fond pro rozvoj venkova a částečně taky nárok ještě další dotacích je to je to poměrně komplexní problém. Já si úplně nemyslím, že by na evropské úrovně mohlo dojít k zásadní přehodnocení těch návrhů a auditní zprávě možné, že česká firma něco uhraje, to je samozřejmě možné. Ale nemyslím, že dojde k finální zastavení, respektive tomu /nesrozumitelné/ jako došlo teďka v případě firmy Čapí hnízdo. Chci taky upozornit, že samozřejmě ani tento výrok byť nabyl právní moci nemusí být konečný, protože přezkum tohoto rozhodnutí samozřejmě přísluší, jak už jste naznačil nejvyššímu státnímu zástupci, takže možná, že to rozčílení je ještě možná trochu předčasné.

Jiří VÁCLAVEK, moderátor
--------------------
Pane europoslanče Niedermayere, aniž bychom chtěli srovnávat nesrovnatelné přesto, je ten problém údajného střetu zájmů premiéra Babiše, který posuzuje Evropská komise, co se týče jasnosti té situace jiný než kauza Čapí hnízdo, co se týče jasnosti důkazů? Je to jednoznačnější nebo méně jednoznačná. Může nebo nemůže stát že ten finální závěr Evropské komise bude jiný než se možná obecně čeká?

Luděk NIEDERMAYER, europoslanec /TOP 09/
--------------------
Já si myslím, že to je o něčem úplně, ale úplně zásadně odlišném, zdá se, že v té kauze, kterou jsme zažili s Čapím hnízdem se nakonec státní zastupitelství přiklonilo k velmi takové jednoduché interpretaci, že podle těch testů malých a středních podniků tak jak je máme v českých manuálech a jsou také v tom v té evropské příručce ta firma byla malý a střední podnik. To znamená měla právo žádat o dotaci. V případě konfliktu zájmů se jedná o něco úplně jiného, protože byla schválena souhlasem České republiky a poslance Evropského parlamentu legislativa, která říká, zjednodušeně řečeno, že představitel státu o tom, to nemusí být vůbec premiér, ministr, může to být také vysoký úředník, který se podílí na spolurozhodování o evropském rozpočtu nemůže být zároveň ten, kdo těží z těch peněz evropského rozpočtu. Jednoduše řečeno, jsou to jenom 3 odstavce každý si to může přesně ten text najít. Já se teda obávám, že toho, jak to čtu z té dikce je ta situace poměrně jednoznačná, protože je to například premiér, který rozhoduje o podmínkách zemědělských dotací, abych tady lehce nesouhlasil s panem Polčákem, protože ty dotace jsou nárokové až, poté co naše vláda určí parametry. Naše vláda shodou okolností určuje ty parametry tak, že ty obrovské zemědělské podniky jako Agrofert dostávají obrovské množství těchto dotací, i když v jiných zemích by je nedostávali 8, takže já tam to naplnění těch toho zákona opravdu vidím, ale na druhou stranu je mi jasné, že Evropská komise se nechce dostat do závažného právního konfliktu s premiérem z jedné z členských zemí. Čili také si úplně nedovedu představit ten výsledek, i když pro mě, jako pro právníka to čtení toho dokumentu jasné koneckonců dokumentuje to, že ta komunikace tedy pana Oettingera byla, že buď toho pan premiér musí ty firmy třeba prodat nebo nesmí se podílet na rozhodování o evropském rozpočtu, a to jsou věci, které samozřejmě se úplně snadno pro ně neprovedou. Jsem zvědaví, ta dikce je docela jednoznačná, ale ten výsledek si netroufám úplně předpovídat.

Jiří VÁCLAVEK, moderátor
--------------------
Dobrá, paní poslankyně Němcová, jak zásadní bude právě ten finální závěr Evropské komise ve věci údajného střetu zájmů premiéra Babiše pro další politický vývoj. Nebo možná pokusme se srovnat význam, politický význam, vyznění kauzy Čapí hnízdo s tím, jak dopadne kauza údajného střetu zájmů Andreje Babiše. Co má podle vás pro další vývoj v Česku větší sílu.

Miroslava NĚMCOVÁ, členka mandátového a imunitního výboru /ODS/
--------------------
To opravdu nevím, protože nevím, jak ta kauza celá dopadne, ale pro mě od začátku má vlastně tu základní sílu ten obrovský střet zájmů a současného předsedy vlády Andreje Babiše, který byl před chvilkou také bylo upozorněno ze strany pana Niedermayera na to, že třeba Evropská komise se to nebude chtít rozházet s jedním z premiérů členských zemí, a to ukazuje na ten střet zájmů, tedy na ten možný potencionální nerovný přístup k jednotlivým zemím. Prostě ta země, která má v čele premiér s kterým si to Evropská komise nebo evropský úřad nebude chtít rozházet, tak asi bude ve výhodě oproti těm ostatním zemím, takže já to neumím takhle rozdělit jak jste se mě ptal, která za věci by byla závažnější, jaký hlubší dopad by měla. Pro mě už samo o sobě celá ta věc s předsedou vlády je hlubokým propadem politiky v České republice a myslím si, že nás to poznamená na hodně dlouho ještě dopředu.

Jiří VÁCLAVEK, moderátor
--------------------
Paní místopředsedkyně, vy dokážete rozlišit to, co potenciálně může mít větší dopad na tuzemskou politiku, zda tedy ten poslední vývoj v kauze Čapí hnízdo, konec trestního stíhání, anebo to, jak dopadne kauza údajného střetu zájmů premiéra.

Šárka JELÍNKOVÁ, 1. místopředsedkyně strany /KDU-ČSL/
--------------------
Víte co, ono navzdory tomu jak, které dopadlo ten konec tady toho trestního stíhání v kauze Čapí hnízdo vidíme, že i nadále premiér má za sebou a na sobě ještě další nějaká obvinění toho střetu zájmů pořád ještě teda nevyjasněný i reklamy a daňové úniky přes Čapí hnízdo. Prostě Andrej Babiš je kontroverzní osoba v našem politické kultuře, rozděluje společnost, nepřináší tady zatím nic pozitivního, a tak jak všechny, když vstupoval do politiky káral, že tady jsme všichni zkorumpovaní a všichni krademe, tak sám za sebou pořád táhne tady tyto balvany. A nic pozitivního pro Českou republiku a pro kulturu zatím neudělal ale i pro její budoucí vývoj, vždyť on vůbec rezignuje na budoucnost naší společnosti svými rozhodováními. Když si vezmeme, jak on reaguje a jak rozděluje rozhazuje peníze bez toho, že by se myslelo na budoucnost, například vzpomeňme 6 miliard na jízdné pro lidi, kteří to nepotřebují a pak nemáme peníze na sociální služby, domácí zdravotní péči, a tak dále. Takže jeho působení v politice je zatíženo mnoha věcmi nejenom tady kauzou Čapí hnízdo a nepřispívá to politické kultuře.

Jiří VÁCLAVEK, moderátor
--------------------
Tolik pohled opozičních politiků dámy, pánové, moc vám děkuju přeju hezký večer.

Zdroj : 90' ČT24