Big_loader_ajax

Pozvánka na debatu - Evropská unie: jak funguje a co nám přináší?

12.03.2018

Česko-německý pohled na společné zájmy v EU s europoslanci Luďkem Niedermayerem a Reinhardem Bütikoferem.

Pozvánka na debatu o EU

"Hájíme národní zájmy!", slyšíme často říkat politiky. Ale co to ten národní zájem je a jak naráží na národní zájmy zbylých 27 zemí v Evropské unii? V České republice na této myšlence občas ustrneme, aniž bychom si uvědomovali, že ve společné Evropě se objevují různé názory a myšlení. 

Srdečně Vás zvu na debatu o tom, jak to v Evropské unii chodí, jak hlas zemí může být slyšet a jak umět prosazovat jednotlivé zájmy a zároveň nerezignovat na ochotu dělat kompromis v konkrétních tématech, jako je například migrace nebo sociální dumping. A to očima nejen českého, ale i německého europoslance - mé pozvání přijal i Reinhard Bütikofer ze skupiny Zelených/Evropské svobodné aliance. 

Akce se uskuteční v pátek 16. března od 17 hodin v Evropském domě v Jungmannově ulici 745/24, Praha 1. Debata bude v angličtině se simultánním tlumočením do českého jazyka a bude ji moderovat Radko Hokovský z Evropských hodnot. Po debatě bude následovat neformální diskuze u číše vína. 

Kvůli omezené kapacitě sálu se prosím registrujte na akci předem na email ludek.niedermayer@top09.cz do čtvrtka 15. března. 

Odkaz na facebookovou událost akce zde.

Program: 

16:30 Registrace

17:00 Začátek debaty

18:30 Neformální diskuze u číše vína

Debata bude zároveň streamována, odkaz na vysílání zveřejníme v den akce. 

Těším se na setkání s Vámi! 

Autor článku : Luděk Niedermayer