Big_loader_ajax

Třetí český DojoCon bude opět v Praze

24.01.2020

Jak už se stává tradicí, i letos na jaře proběhne setkání české CoderDojo komunity. Letošní celodenní akce pro 100 účastníků plná workshopů a přednášek se uskuteční na pražské Vysoké škole ekonomické.

Set of pictures from CoderDojo eventsLoni se mladé programátorky a programátoři sjeli do Olomouce, kde v prostorách VOŠ a SPŠE proběhl DojoCon Olomouc – 2019. Přes sto účastníků z řad nindžů, dobrovolníků a rodičů se během dne zúčastnilo několika workshopů (grafika, virtuální realita, bezpečnost na internetu, micro:bity…) a na závěr si prohlédlo krásy Olomouce.

Letos se akce vrací na pražskou Vysokou školu ekonomickou, kde proběhl historicky první ročník českého DojoConu v dubnu 2018. DojoCon - Praha 2020 se uskuteční v sobotu 28. 3. 2020 v místě, kde se již třetím rokem schází klub CoderDojo VŠE, které vede šampionka Jana Tepperová s mentory Tomášem Voslařem, Tomášem Černým a Martinem Rosenbergem. „Náš klub na VŠE funguje již třetím rokem a je o něj stále větší zájem, všichni se na DojoCon moc těšíme a jsme rádi, že letos se sjedou nindžové z celé republiky právě k nám. Velmi si vážíme podpory školy," dodává šampionka Jana.  Prostory s několika skvěle vybavenými počítačovými učebnami k pravidelným setkáním i pro DojoCon nám poskytuje vedení VŠE zdarma. Program je v přípravě, ale rádi bychom domluvili mentory na workshopy o robotice, logice hraní šachu, animace a zdravém používání PC…

„Mám velkou radost, že letos pořádáme již třetí ročník DojoConu. Na této akci je skvělé, jak mladé lidi práce s technologiemi baví a jak velké pokroky dělají. Pevně věřím, že díky i díky účasti v CoderDojo si zvolí do budoucna kariéru v IT a dalších technických oborech. Budeme to jako Česká republika a Evropa potřebovat,“ říká europoslanec a ambasador projektu CoderDojo Česká republika Luděk Niedermayer (EPP Group/TOP 09).

V současné době hledáme partnery, kteří by nám finančně, materiálně, či jinak pomohli připravit pro naše nindži a dobrovolníky zábavný den, při kterém se v příjemném prostředí naučí něco nového a seznámí se s novými kamarády z ostatních klubů z České republiky. Pokud byste měli zájem se zapojit, kontaktujte nás na kontakt.cz@coderdojo.com


O Projektu

CoderDojo vzniklo v roce 2011 v Irsku a díky velké poptávce a jednoduchému kontextu s k dnešnímu dni rozšířilo na všechny světové kontinenty, kde nyní existuje 1519 klubů v 83 zemích světa. Lekce jsou pro mladé lidi vždy zdarma a fungují na základě dobrovolnické práce tzv. šampionů, kteří zabezpečují organizaci, a mentorů, kteří mají technické schopnosti a učí děti programovat. Celosvětová setkání účastníků Dojo probíhají například i na půdě Evropského parlamentu. V České republice CoderDojo působí v Brně, Mostě, Frýdku-Místku, Ostravě, dvakrát v Náchodě, Olomouci, Ústí nad Labem, Úsově a dva kluby jsou také v Praze. Kluby mohou fungovat díky spolupráci se školami, knihovnami, i privátními společnostmi, které klubům poskytují bezplatné prostory a ochotě dobrovolníků, kteří děti učí a starají se o chod klubu. Nad projektem převzal záštitu europoslanec a bývalý viceguvernér ČNB Luděk Niedermayer.                                                                 

Spojte se s námi

Email: kontakt.cz@coderdojo.com

Web: www.coderdojocesko.cz                 

Facebook: www.facebook.com/CoderDojoCZ

Twitter: www.twitter.com/CoderDojoCZ

Autor článku : Tisková zpráva - CoderDojo Česká republika
Zdroj : www.coderdojocesko.cz