Big_loader_ajax

Luděk Niedermayer diskutoval v Táboře o euru

19.10.2015

Na páteční „kávu“ do táborského kulturního domu Střelnice dorazil na besedu poslanec Evropského parlamentu za TOP 09 Luděk Niedermayer. Doprovodili ho poslanec za TOP 09 Zdeněk Bezecný, krajský předseda Tomáš Bouzek a místopředseda Pavel Klíma.

„Má přijmout Česká republika euro?“ Téma, které v současnosti zatlačují do pozadí především otázky bezpečnosti a uprchlická vlna. „K debatě o přijetí eura je ale třeba se vrátit – a vést ji opravdu odpovědně. Domnívám se, že struktura naší ekonomiky a dosažené přiblížení k zemím eurozóny dělá z přijetí eura atraktivní možnost. Pokud se Evropa bude vyvíjet tak, jak se zdá, do konce dekády bychom mohli euro přijmout. Záleží na odvaze dnešní vlády. Nejde totiž dominantně o ekonomické, nýbrž silně politické rozhodnutí, které ale má ekonomické důsledky,“ je přesvědčen bývalý viceguvernér ČNB Luděk Niedermeyer.

S tím souhlasí i Pavel Klíma, předseda TOP 09 Táborsko. "Slova Luďka Niedermayera potvrdila nechuť současné vlády byť jen debatovat o otázkách u lidí ne příliš oblíbených. Přičemž k přijetí eura jsme se zavázali v přístupové smlouvě k EU, nyní se často téma používá ke strašení lidí. Jak symptomatické i pro ustrašené postoje při řešení uprchlické krize."

Že otázka přijetí eura veřejnost značně rozděluje z důvodu malé osvěty, bylo patrné i na otázkách publika.

Autor článku : TOP 09 Táborsko
Zdroj : Facebook TOP 09 Táborsko