Big_loader_ajax

Den otevřených dveří Luďka Niedermayera a Jaromíra Štětiny

15.05.2015

Europoslanec Luděk Niedermayer otevřel svou pražskou kancelář veřejnosti. Chce tak přispět k větší informovanosti o Evropské unii. A říká: "Měli bychom si odvyknout svádět všechno jen na Unii."

“To, co projednává a rozhoduje Evropský parlament, ovlivňuje každodenní životy lidí. Mou povinností je tedy informovat občany o tom, co se v něm děje. Chci také přispět ke zvýšení povědomí lidí o institucích Evropské unie, a proto otevírám svou kancelář široké veřejnosti,“ říká europoslanec a ekonom Luděk Niedermayer.

Lidé s Luďkěm Niedermayerem a Jaromírem Štětinou diskutovali o institucích Evropské unie, situaci na Ukrajině či aktuální problematice biopaliv. Ti, kdo přišli, se mohli sami přesvědčit, že práce v Evropském parlamentu nespočívá jen ve schvalování směrnic, ale především v práci pro občany Evropské unie. “Cítím, že evropská témata bohužel stále nejsou běžnou součástí veřejné diskuse. V prvé řadě bychom si měli odvyknout svádět všechno negativní jen na Evropskou unii,“ dodává Niedermayer.

“Za svůj největší dosavadní úspěch považuji jmenování spoluzpravodajem ve zvláštním výboru pro daňová rozhodnutí vytvořeném v reakci na kauzu Luxleaks,“ podotýká Niedermayer.

Původní článek: www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Niedermayer-TOP-09-Meli-bychom-si-odvyknout-svadet-vsechno-jen-na-Unii-375175 

 

Zdroj : www.parlamentnilisty.cz