Big_loader_ajax

Luděk Niedermayer debatoval v Plzni o mýtech spojených s EU

12.09.2019

Debaty nazvané Mýta a fakta o Evropské unii se dnes v Plzni zúčastnil poslanec Evropského parlamentu za TOP 09 Luděk Niedermayer. Ještě předtím navštívil Akademii hotelnictví a cestovního ruchu, kde diskutoval se studenty o fungování Evropské unie a prohlédl si zde také nově otevřené centrum pro rodiče a děti s poruchami autistického spektra.

Beseda se studenty Akademie hotelnictví a cestovního ruch na Skvrňanech, kterou europoslanec TOP 09 zahájil svůj půldenní program v Plzni, se nesla v duchu seznámení se s institucemi Evropské unie – Evropským parlamentem, Evropskou komisí a Radou Evropy. „Evropská unie je především o spolupráci evropských zemí a je to projekt, který bude trvat jen tak dlouho, jak dlouho o něj jednotlivé členské země budou stát. Pro naši zemi a její občany je moc důležité, aby Unie fungovala a byla schopna řešit problémy, které nejsou sto řešit jednotlivé země. O hledání takovýchto řešení se sám snažím, i když to není vždy snadné," uvedl Luděk Niedermayer.

Poté europoslanec TOP 09 společně s místostarostou Městského obvodu Plzeň 3 Ondřejem Ženíškem navštívil nově otevřené prostory zájmového spolku OUT. Ten dnes v budově Akademie hotelnictví a cestovního ruchu otevřel volnočasové centrum a klubovnu pro rodiče a děti s poruchami autistického spektra a kombinovanými postiženími. „Vážím si aktivních lidí, kteří neváhají svůj volný čas a energii věnovat veřejně prospěšným projektům, jako je tento. Můj obdiv a díky proto patří zakladatelkám spolku OUT, které se na začátku tohoto roku rozhodly, že v Plzni samy otevřou dosud chybějící volnočasové centrum, kde by autisté měli relaxační koutek a pomůcky, které potřebují. Díky jejich nadšení, podpoře plzeňské TOP 09 a místostarosty Ondřeje Ženíška, který jim pomohl najít vhodné prostory, se jim podařilo za pár měsíců toto centrum otevřít. Držím jim palce,“ říká Luděk Niedermayer.

Návštěvu Plzně Luděk Niedermayer zakončil veřejnou debatou nazvanou Mýty a fakta o Evropské unii, kterou v prostorách Vědeckotechnického parku Plzeň na Borských polích pořádala organizace Junior Chamber International. Hlavním tématem byla Evropská unie a vliv její obchodní politiky na ekonomiku ČR. „Přidaná hodnota EU je v tom, že má daleko větší vyjednávací schopnosti při uzavírání obchodních dohod se supervelmocemi, než by v tomto měly jednotlivé evropské státy," řekl v rámci debaty Luděk Niedermayer

Původní článek si můžete přečíst zde.

Autor článku : Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09
Zdroj : www.top09.cz