Big_loader_ajax

Luděk Niedermayer zvolen místopředsedou Výboru EP pro hospodářské a měnové záležitosti

09.03.2017

Dnes jsem se stal jedním ze 4 místopředsedů mého hlavního výboru, ECONu.

Pro vysvětlení - znamená to jen "práci navíc", nikoliv žádné finanční či jiné výhody. :-) A do funkce v EP se člověk dostává na základě dohody politických skupin a v rámci nich pak národních delegací (a nikoliv tím, že uspěje ve znalostním kvízu :-( ).
Přesto mne to těší. Ne proto, že budu sledovat jednání "z druhé strany". Znamená to účast na přípravných jednáních o programu výboru, větší šanci na právo vystoupit či dokonce témata navrhovat (i když v poslední době se získáváním "speaking time" nemám problémy, v mnoha tématech mi kolegové dávají přednost), a fungování tohoto docela podstatného výboru tak ovlivňovat.

Kromě mých "oblíbených daní" je na "našem stole" stále regulatorika, ale i otázky pravidel fungování eurozóny či obecně ekonomická témata, ve kterých bych byl rád, kdyby výbor vystupoval razantněji. A budeme hrát roli také v jednáních o Brexitu (což bylo do jisté míry i tématem čtvrtečního jednání).

I přesto, že, jak jsem zjistil, obsáhnout dostatečně přesně celou agendu výboru je nad (nejen) mé síly, představuje práce v něm jednu z veskrze pozitivních "parlamentních zkušeností", za kterou jsem také voličům vděčný. Takže ještě jednou, díky. 

Autor článku : Luděk Niedermayer