Big_loader_ajax

Slovensko chce být podle prezidenta Kisky ve středu evropské integrace

15.11.2017

"Naše země v poslední době z hlediska evropské integrace nemají pověst zrovna toho, kdo usiluje o zlepšení a přichází s nějakým programem," upozorňuje Luděk Niedermayer.
Eva ZILIZIOVÁ, moderátorka
--------------------
Slovensko chce být v jádru evropské integrace. Potvrdil to slovenský prezident Andrej Kiska v projevu k poslancům Evropského parlamentu ve Štrasburku. Slovensko bude podle něj hrát výraznou roli při dalším budování společné Evropy. Odmítl úvahy o tom, že by Evropská unie byla špatný projekt.

Pavel NOVÁK, redaktor
--------------------
Andrej Kiska odmítl v mnoha státech oblíbenou praxi obviňovat z neúspěchu Brusel a úspěchy připisovat domácím politikům. Vyzval k tomu, aby se Evropská unie stala silným hráčem na mezinárodním poli a upozornil na nebezpečí ruské propagandy, která se podle něj snaží destabilizovat společnosti v členských státech. Jako proevropský a odvážný zhodnotila Kiskův projev lotyšská poslankyně a bývalá ministryně zahraničí Sandra Kalniete. Podle poslance za TOP 09 Luďka Niedermayera bylo Kiskovo vystoupení oživující.

Luděk NIEDERMAYER, europoslanec /nestr. za TOP 09/
--------------------
Naše země v poslední době z hlediska evropské integrace nemají pověst zrovna toho, kdo usiluje o zlepšení a přichází s nějakým programem.

Pavel NOVÁK, redaktor
--------------------
Od poslanců Evropského parlamentu se slovenský prezident dočkal potlesku ve stoje. Ze Štrasburku Pavel Novák, Český rozhlas.
Zdroj : ČRo Plus