Big_loader_ajax

Nebezpečný a nezodpovědný Zeman, premiér musí zakročit. Takto to hlava státu schytala od TOP 09

28.12.2015

Praha – Vánoční projev Miloše Zemana vzbudil bouřlivé ohlasy v Česku i v zahraničí. Podle europoslanců TOP 09 prezident pouze šíří strach a beznaděj. Žene nás na periferii, zlobí se Luděk Niedermayer.

Zeman v projevu mimo jiné mluvil o migraci, uprchlickou vlnu označil za organizovanou invazi. Mluvil také o tom, že by mladí muži, kteří utíkají do Evropy, měli raději vzít zbraň do ruky a jít bránit svou vlast. „Tahle země je naše a ani nemůže být pro všechny, " tvrdí Zeman.

Europoslanci za TOP 09 ale pro prezidentova slova pochopení nemají. „Pan president promluvil, premiér má další úkol... tím je vysvětlit, že pan president Zeman nemluví za naši zemi," posteskl si na sociálních sítích Luděk Niedermayer.

„Bohužel presidentovým manipulativním a nepodloženým argumentům, které se neobtěžuje vysvětlit, je snadné porozumět a postoj mnoha lidí takto formuje. Pomáhá tomu i to, když i jiní čeští politici šíří strach a beznaděj ve vztahu k migrační krizi. Znovu opakuji svůj názor, že to co dělá president Zeman, je neodpovědné a nebezpečné. Žádné řešení nenabízí a žene nás na Evropskou periferii, ne-li někam dál..." varuje politik.

Za pravdu mu dává také Jaromír Štětina. „Očekával bych, že vláda pezidentova vyjádření ad migrace odmítne jasně a zřetelně," dodal k tomu na svém Facebookovém profilu Štětina.

Sobotka k projevu už v sobotu uvedl, že je rád za kladné hodnocení práce jeho kabinetu. „Vítám, že se první část prezidentova projevu nesla v pozitivním duchu a že ocenil dobré výsledky země a vlády: rychlý hospodářský růst, pokles nezaměstnanosti a zvyšující se platy," uvedl.

„Pokud jde o uprchlickou krizi, prezident ničím nepřekvapil. Zůstal u svých předsudků a svého obvyklého zjednodušování. Svět a náš život jsou ale složitější, než nám dnes bylo vylíčeno z Lán," dodal Sobotka.

Původní článek: http://domaci.eurozpravy.cz/politika/140926-nebezpecny-a-nezodpovedny-zeman-premier-musi-zakrocit-takto-to-hlava-statu-schytala-od-top-09/ 

 

Autor článku : Martina Učňová
Zdroj : EuroZprávy.cz